Siirry sisältöön
Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Asumisen hyvinvointikyselyyn tuli yli 450 vastausta

Ylöjärven kaupunki kysyi helmikuussa 2025 auki olleessa kyselyssään kaupunkilaisilta asumisen vaikutuksista hyvinvointiin. Suuret kiitokset kaikille yli 450 asukkaalle ja vapaa-ajan asukkaalle vastauksista.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa, mitä asukkaat arvostavat omassa asuinalueessaan, mitä kehitettävää asuinalueella on, ja miten asuinalue tukee heidän hyvinvointiaan.

Moni suosittelisi asuinpaikkaansa Ylöjärvelle muuttavalle

Kyselyssä kysyttiin, kuinka todennäköisesti asukas suosittelisi omaa asuinaluettaan Ylöjärvelle muuttavalle. 45 prosenttia vastaajista suosittelisi asuinaluettaan antaen arvosanan 9 tai 10.

Kyselyn vastaajista 34 prosenttia antoi arvosanan 7 tai 8 pitäen asuinaluettaan kohtalaisen hyvänä.

Ylöjärven asukkaat arvostavat luontoa, rauhaa, yhteisöllisyyttä ja hyviä palveluita

Asuinpaikasta riippumatta kyselyn vastauksista nousi esiin arvostus luonnonläheisyyteen. Metsät ja järvet ovat lähellä ja tarjoavat rauhaa ja mahdollisuuksia erilaisiin harrastuksiin. Moni vastaaja mainitsi myös, että asuinalueella on vähän liikennettä ja häiriöitä, mikä tekee siitä miellyttävän asuinpaikan.

Runsaasti kehuja saivat myös läheltä löytyvät peruspalvelut, kuten kaupat, koulut, päiväkodit ja terveyspalvelut.

Useat vastaajat kertoivat asuinalueensa vahvasta yhteisöllisyydestä: ihmiset tuntevat toisensa ja auttavat toisiaan tarvittaessa.

Tärkeää tietoa asumisen vaikutuksista hyvinvointiin

Kyselyn vastauksia hyödynnetään kaupungin hyvinvointityössä.

– Vastaajista yli 80 prosenttia kokee hyvinvointinsa erittäin hyväksi tai hyväksi. Ylöjärveläisten arjen hyvinvointia vahvistavat tekijät olivat samoja kuin asumisviihtyvyyteen vaikuttavat tekijät, kuten luonto, Ylöjärven kaupungin hyvinvointipäällikkö Suvi Saarinen sanoo.

Vaikka kyselyyn vastanneet asukkaat olivat pääosin tyytyväisiä asumiseensa ja hyvinvointiinsa Ylöjärvellä, vastauksissa nousi esiin myös kehittämiskohteita, joita tarkastellaan kaupungin hyvinvointityössä.

Kyselyn tulokset auttavat kaupunkia myös asukasmarkkinoinnissa. Asukkaat tuntevat asuinalueensa hyvin, ja osaavat kertoa parhaiten kotikulmien plussista ja esimerkiksi hienoista luontokohteista tai harrastusmahdollisuuksista alueellaan.