Siirry sisältöön
Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Ylöjärven tonttihaku 7.-31.10. – Ensimmäiset omakotitontit haettavissa Vuorentaustan uudelta asuinalueelta

Ylöjärven kaupungin vuoden 2024 omakotitonttihaku käynnistyy maanantaina 7.10. kello 10 ja päättyy torstaina 31.10. kello 12. Tontteja on jaossa 12. Näistä kuusi sijaitsee Siltatien alueella Ylöjärven keskustan tuntumassa ja kuusi Vuorentaustassa Tampereen rajalla.

Vuorentaustan tontit

Vuorentaustan omatontit ovat ensimmäiset uudelta asuinalueelta luovutettavat tontit. Tontit sijaitsevat aivan nykyisen asutuksen tuntumassa uuden asuinalueen laidalla (kuva yllä). Kaikki tontit ovat Leikkikujalla Mastontien ja Käyräkujan kulmauksessa. Pienin tontti on 840 neliötä ja suurin 1272 neliötä. Neliöhinta on joko 67 tai 70 euroa tontista riippuen. Rakennusoikeutta kaikilla tonteilla on 240 kerrosneliömetriä. 

Vuorentaustan perinteikäs kaupunginosa Ylöjärven ja Tampereen rajalla laajenee lähivuosina. Tavoitteena on reilun tuhannen uuden asukkaan asuinalue. Uudelle alueelle tulee erilaisia asuntotyyppejä pientaloista kerrostaloihin ja townhouse-mallisiin kaupunkipientalokortteleihin.

Uudelle alueelle sijoittuu myös palveluita: uuden alakoulun ja päiväkodin lisäksi tarjolle tulee liiketilaa ja paikka esimerkiksi lähikaupalle. Rakenteilla oleva uusi Mastontien yhteys tulee kytkemään Vuorentaustan kiinteästi Tampereen läntiseen kaupunkiseutuun.

Siltatien alueen tontit

Siltatien alueen omakotitontit sijoittuvat Puuhiilentien, Miilukankaantien ja Nokikujan varrelle. Pienin tontti on 888 neliötä, suurin 979 neliötä. Neliöhinta on 55 euroa tai 58 euroa tontista riippuen. Rakennusoikeutta kaikilla tonteilla on 240 kerrosneliömetriä. 

Siltatien uusi ja laajeneva pientalovaltainen alue sijaitsee lähellä luontoa ja ulkoilureittejä sekä Ylöjärven Kirkonseudun ja Elovainion palveluita. Alueella on uusi koulu, joka kasvaa vaiheittain yhtenäiskouluksi (vuosiluokat 1-9). Alueen uuden päiväkodin rakentaminen on alkamassa. Nyt haettavat tontit sijoittuvat Siltatien 3. vaiheen asemakaava-alueelle.

Haku 7.-31.10.2024

Kaikki tontit voi ostaa tai vuokrata. Tonttia voivat hakea kotikunnasta riippumatta kaikki yksityishenkilöt, jotka eivät ole saaneet Ylöjärven kaupungilta tonttia viimeisen 10 vuoden aikana.

Tontteja haetaan täyttämällä hakulomake kaupungin kotisivuilla. Hakija voi hakea yhtä tai useampaa tonttia. Tontit tulee laittaa hakemuksessa ensisijaisuusjärjestykseen. Tontit jaetaan arpomalla.

Tonttien tarkat tiedot ja hakulomake: ylojarvi.fi/tonttihaku >>

Tontteja myös jatkuvassa haussa

Osa Ylöjärven tonteista on jatkuvassa haussa. Esimerkiksi pääosaa Kurun ja Viljakkalan alueen tonteista voi hakea ympäri vuoden. Kurun ja Viljakkalan tontit ovat reilun kokoisia ja ne sijaitsevat luonnonkauniissa ympäristössä mutta kuitenkin lähellä palveluita. 

Jatkuvassa haussa olevat tontit >>