Siirry sisältöön
Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat/Näyttelyt/Adoptoi monumentti – näyttely Leijassa
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Adoptoi monumentti – näyttely Leijassa

3.9.2024-19.9.2024

Kuvituskuva.

Adoptoi monumentti -vaapaaehtoistoiminta täyttää tänä vuonna 15 vuotta! Juhlavuoden kunniaksi Pirkanmaan maakuntamuseo toteuttaa näyttelyn, joka kiertää toiminnassa mukana olevia kuntia toukokuusta alkaen. Adoptoi monumentti -toiminta on arkeologisten kohteiden, historiallisten rakenteiden ja vanhojen rakennusten hoitamista. Se on kulttuuriympäristöstä huolehtimista yhdessä muiden asiasta innostuneiden vapaaehtoisten kanssa. Ennakkotietoja tai -osaamista ei tarvita, sillä toiminta suunnitellaan museoammattilaisten opastuksella.

Ensimmäiset kohteet Pirkanmaalla adoptoitiin vuonna 2009. Pirkanmaalta Adoptoi monumentin idea on levinnyt useisiin muihin maakuntiin, ja adoptoituja kohteita on tullut vuosien varrella lisää. Vuoteen 2024 mennessä Pirkanmaalla on tehty 25 adoptiosopimusta ja koko maassa 66. Näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan Adoptoi monumentti toimintaan sekä erilaisiin Pirkanmaalla adoptoituihin kohteisiin.

Ylöjärvellä Adoptoi monumentti- näyttely avautuu ti 3.9. ja on avoinna 19.9. asti pääkirjaston aukioloaikoina .

Näyttelyn avajaiset on Leijassa 3.9.klo 16–18.

  • Avajaissanat
  • Kaupunginvaltuutettu Sami Rantanen Kunnan tervehdys. Adoptoijayhteisön kokemuksia työstä ja vapaaehtoistyönmerkitys Ylöjärven Reservinaliupseerit ry.
  • Vs. kulttuuriympäristöpäällikkö arkeologi Vadim Adel: Ensimmäisen maailmansodanaikaiset puolustusvarustukset Pirkanmaalla. Pirkanmaan maakuntamuseo.

Tervetuloa. Vapaa pääsy

 

 

Tiedot

Alkaa:
3.9.2024
Loppuu:
19.9.2024
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
https://adoptoimonumentti.fi

Järjestäjä

Pirkanmaan maakuntamuseo

Tapahtumapaikka

Ylöjärven pääkirjasto Leija
Koivumäentie 2
33470 Ylöjärvi,
+ Google Map