Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Soppeenmäen uusi päiväkoti avaa ovensa

Soppeenmäen uusi päiväkoti on valmistunut ja sen toiminta käynnistyy maanantaina 5.8.2024. Päiväkodissa aloittaa elo-syyskuussa noin 75 lasta.

Tiloissa on panostettu toiminnallisuuteen ja muuntojoustavuuteen sekä ekologisuuteen. Päiväkodin suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.

– Lapset osallistuivat suunnitteluun ja valitsivat ryhmätilojen tehostevärit. Seinillä näkyy pinkkiä, sinistä, vihreää ja persikkaa, kertoo päiväkodin johtaja Marjo Tiilikka.

Tilat muuntautuvat erilaisten ryhmäkokoonpanojen ja toimintojen tarpeisiin päivän aikana.

Päiväkodin keskiössä sijaitsevat ruokailutila ja monitoimisali. Monitoimisalia voidaan käyttää monipuolisesti eri toimintoihin kuten liikunnallisiin leikkeihin ja peleihin sekä iltakäytössä muun muassa ryhmäliikuntaan. Ruokailutilan ja monitoimisalin voi myös yhdistää yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa sekä päiväkoti että iltakäyttäjät voivat järjestää erilaisia tilaisuuksia. Tilassa on induktiosilmukkajärjestelmä.

Soppeenmäen päiväkoti on puurakenteinen ja yksikerroksinen. Hyötypinta-ala on noin 1000 neliötä. Päiväkodin katolta löytyy aurinkopaneelijärjestelmä, joka tuottaa kesäkuukausina suuren osan rakennuksen sähkönkulutuksesta.

Soppeenmäen päiväkoti rakennettiin entisen Saurion päiväkodin paikalle. Vanha päiväkoti purettiin kesällä 2023. Päiväkodin väki oli vuoden ajan väistötiloissa Vuorentaustassa.

Soppeenmäen päiväkoti tarjoaa sekä varhaiskasvatusta että avointa varhaiskasvatusta eli kerhotoimintaa kotona oleville lapsille.

Soppeenmäen päiväkodin sivu

Laptin tiedote päiväkodin valmistumisesta (1.8.2024)

Kaupungin tiedote päiväkodin harjannostajaisista (26.1.2024)

Vaaleanpunainen on yksi lasten valitsemista seinäväreistä, päiväkodin johtaja Marjo Tiilikka kertoo.
Taiteilija Giannetta Portan piirroksiin perustuvat matot ihastuttavat ryhmätiloissa.
Ruokailutilan ja monitoimisalin voi yhdistää yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, jossa sekä päiväkoti että iltakäyttäjät voivat järjestää erilaisia tilaisuuksia. Tilassa on induktiosilmukkajärjestelmä.